Akustiska versioner av dancelåtar

Har märkt att fler och fler börjar släppa en akustisk version i samband med släppet av den riktiga låten. Och jag gillar det! Det är ofta folk som kritiserar houseproducenter för att vara knapptryckande omusikaliska retards som inte kan spela något riktigt instrument. Och det är givetvis inte sant. I vissa fall kanske det är sant, men i många fall är det tvärt om.

Min favorit är Zedds akustiska version av ”Spectrum”. Den får en helt annan känsla än originalet och når ut till fler lyssnare dessutom. Jag tror nästan jag gillar den akustiska versionen bättre än originalet. (Dock gillar jag Deniz Koyus remix av den bäst av alla, men det är en annan sak)

Spotify: Zedd – Spectrum – Acoustic Version

En annan houselåt som blivit väldigt populär som akustisk version är John De Sohns ”Long Time”. I det här fallet tror jag dock att det är Andreas Moe som står det mesta i den akustiska versionen, men det är fortfarande kul att de släpper en akustisk version. I det här fallet tror jag till och med att den akustiska versionen är mer populär än originalet. (Kollade Spotify och det stämde tydligen inte, men nästan lika populära i alla fall.) Jag gillar den här låten bättre som akustisk version i alla fall!

Spotify: John De Sohn – Long Time feat. Andreas Moe – Acoustic Version

Sist men inte minst så släppte Swedish House Mafia en akustisk version av deras senaste, och förmodligen sista singel ”Don’t You Worry Child”. Den här gången måste jag tyvärr dock säga att den akustiska versionen får spö med hästlängder av originalet. Jag tycker inte alls att de var speciellt kreativa. Jag kollade runt lite på Youtube och hittade en akustisk cover av en tjej som jag tycker gör det mycket bättre än den officiella akustiska versionen. Lyssna på hennes version här! Det kanske är mycket tack vare hennes röst som jag gillar den bättre. Men jag gillar också hur det mixat den bättre, en massa reverb på sången till exempel. Hur som helst så är det fortfarande kul att de släpper en akustisk version.

Spotify: Swedish House Mafia – Don’t You Worry Child (Acoustic Version)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>