Det här med drömmar

Min väckarklocka ringer om 3,5 timme och jag sitter på golvet i mitt rum och håller på med telefonen. Kan inte ligga i sängen eftersom Jenny ligger där och snarkar och min musik skulle nog väcka henne. Min musik som kommer ifrån hennes telefon. Hörlursuttaget på min telefon är fortfarande trasigt för jag har inte kommit till att skicka in den. Känns så himla jobbigt att vara utan telefon i säkert två veckor. Men ja, jag får se till att göra det!

Jag sitter och lyssnar på min remix av Amba Shepherd – Soldier. Jag brukar göra det ibland för jag blir alltid så glad och inspirerad när jag gör det. Det är den klart bästa låten jag någonsin lyckats göra och jag är sjukt stolt. Om det är någon som inte har hängt med från starten så kan jag förklara det lite kort. Amba Shepherd anordnade tillsammans med labeln QuantumDnB en remixtävling i somras där man skulle remixa denna låt och det slutade med att jag och tre till vann.

Priset var en officiell release som jag fortfarande väntar på. Det var egentligen satt till 28 november men sen blev det strul med rättigheterna på något sätt så vi får se när releasen blir. Jag är dock sjukt glad att det blev försenat! Amba Shepherd har gått från runt 2,000 likes på Facebook till drygt 10,000 efter att hon släppte ”Apollo” med Hardwell vilket gör att min remix kommer nå ut till fler människor när den väl släpps!

Jag brukar tänka på det varje gång jag är lite halvdeppig och så. Kan inte direkt påstå att jag är deprimerad men ibland känner man att ingenting man gör blir bra och att man är en värdelös producent. Man funderar ibland varför man håller på när allt man gör ändå blir skit.

Jag har märkt att hela mitt välbefinnande grundar sig i hur det går med projektet jag håller på att jobba med. Om jag är jättenöjd när jag stänger av datorn på kvällen (oftast natten) så mår jag jättebra när jag ska sova och allt jag tänker är positivt. Men om jag å andra sidan har suttit och harvat på med nåt projekt som aldrig blir bra så tänker jag nästan bara negativt när jag ska sova. Det är nog inte jättebra, men tanke på att majoriteten av alla projekt i slutändan hamnar i papperskorgen, men de gångerna som man håller på med något som man tror kan bli riktigt bra, den känslan är oslagbar!

Och det var där jag började fundera lite. Det finns ju trots allt folk som inte har några drömmar, hur klarar dessa av vardagen? Jag tror inte jag skulle klara av att endast ha som mål att bli lycklig. Man kan ju tycka att det borde räcka, men det känns inte som att det skulle räcka för mig. Det känns som att jag behöver ett tydligare mål att sträva emot.

Samtidigt så känner jag att det är resan som är målet på ett sätt. Jag vill gärna bli en av världens största DJs. Jag vill kunna leva på min musik, åka runt i världen och spela min musik för folk som älskar den. Men samtidigt så inser jag att jag delar denna drömmen men tusentals andra och att det bara är ett fåtal av oss som faktiskt kommer nå den absoluta toppen.

Men för mig spelar det inte så stor roll. Jag älskar att hoppas på saker och att drömma. Även om jag slutar med det här om några år så kommer jag kunna se tillbaka och tänka vilken rolig tid det var. För det är verkligen så. Även om jag känner mig dålig och värdelös ibland och önskar att jag hade varit en av de största, så vet jag att det finns tusentals människor där ute som drömmer om att vara som mig. Och det känns rätt konstigt att tänka så. Men jag tror ändå det är viktigt att kolla tillbaka på saker man redan har lyckats med istället för att bara titta framåt emot saker man aldrig tror man kommer lyckats med. Allt känns så himla mycket bättre av att tänka så.

Det är därför jag brukar lyssna på min Amba Shepherd-remix. Jag vet att jag lyckades vinna den tävlingen även fast det fanns över hundra andra producenter som gjorde sitt bästa för att vinna. När jag påminner mig själv om det så blir jag alltid glad och börjar tänka på framtiden på ett positivt sätt. Jag brukar drömma om hur högt remixen kan klättra på Beatport när den väl släpps, jag brukar drömma om att stora DJs supportrar låten och jag brukar drömma om hur bra mina nästa låtar kommer vara. Det kanske låter som en kliché, men det funkar. När man håller på med något kreativt som att göra musik så handlar allt om att ha positiv energi i både kroppen och huvudet.

Nu ska jag krypa ner i sängen med Jenny igen! Godnatt!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>